Šiltinimas atvirų ir uždarų porų poliuretano putomis

Šiltinimas atvirų ir uždarų porų poliuretano putomis
Termolito komanda užtikrina profesionalų apšiltinimą
Termoizoliacinės medžiagos pritaikytos įvairiems pastatams
Termolitas garantuoja komfortą ir šilumą
Kubinio metro kaina - nuo 60 eur

Pagrindinis meniu

Šiltinimo būdai

Privatumo politika

1. Bendrosios nuostatos
1.1. Svetainės www.termolitas.lt (toliau – Svetainė) naudojimo taisyklės ir privatumo politika (toliau – Taisyklės arba Privatumo politika) nustato naudojimosi Svetaine sąlygas ir tvarką bei pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus, kuriais remdamasis Svetainės valdytojas UAB „Naktinis skorpionas“ (toliau – Bendrovė), registruotos buveinės adresas Kalvarijų g. 124, LT-08211 Vilnius, tvarko Svetainės lankytojų (toliau – Lankytojas) asmens duomenis.  
1.2. Visi Svetainės lankytojai, prisijungdami prie Svetainės ir (ar) ja naudodamiesi patvirtina, kad yra tinkamai susipažinę su Taisyklėmis bei sutinka, kad Bendrovė tvarkytų Lankytojų pateiktą informaciją (įskaitant asmens duomenis) tiek, kiek yra reikalinga Svetainei valdyti ir funkcionavimui užtikrinti bei Svetainės paslaugoms teikti. Lankytojas, nesutinkantis su kuria nors Privatumo politikos nuostata, paranda teisę lankytis Svetainėje, prisijungti ir naudotis visomis ir (ar) bet kuria iš Svetainėje teikiamų paslaugų.
1.3. Svetainės paslaugos – tai su klientų informavimu ir kliento informacijos pateikimu susijusios paslaugos (toliau – Svetainės paslaugos), kurios apima informacijos apie vykstančius renginius, kainodarą, teikiamas paslaugas, Bendrovės veiklą, rezultatus, naujienas, teikimą.
1.4. Bendrovė turi teisę vienašališkai pakeisti Taisykles apie tai paskelbdama Svetainėje. Taisyklių pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo Svetainėje dienos. Jei po Taisyklių pakeitimo ar papildymo Lankytojas ir toliau naudojasi Svetainės paslaugomis, laikoma, kad Lankytojas sutinka su nauja Taisyklių redakcija.

2. Informacijos rinkimas
2.1. Mes renkame informaciją apie Lankytoją:
2.1.1. renkame informaciją apie Lankytojo kompiuterį ir apie Lankytojo apsilankymus ir naudojimąsi šia Interneto svetaine, įskaitant Lankytojo IP adresą, prisijungimo prie Svetainės laiką ir datą;
2.1.2. bet kokią kitą informaciją, kurią Lankytojas gali pateikti Bendrovei bet kuriuo metu, naudodamasis Bendrovės Svetaine, teikiamomis paslaugomis ar bendraudamas su Bendrovės atstovais.
2.2. Asmens duomenis Bendrovė gauna tiesiogiai iš Lankytojo arba:
2.2.1. iš juridinių asmenų, kai Lankytojas yra šių juridinių asmenų atstovas, darbuotojas, kontrahentas, steigėjas, akcininkas, dalyvis, savininkas ir pan.;
2.2.2. iš verslo partnerių, kurie yra susiję su Bendrovės veikla, ar kitų juridinių asmenų su kuriais Bendrovė bendradarbiauja;
2.2.3. iš viešų duomenų rinkmenų, prieinamų internetu.

3. Duomenų panaudojimas
3.1. Bendrovės renkami asmens duomenys yra naudojami išskirtinai šioje Privatumo politikoje nurodytiems tikslams tam, kad:
3.1.1. Bendrovė suteiktų Lankytojui galimybę naudotis Bendrovės Svetaine ir teikiamomis paslaugomis;
3.1.2. Bendrovė pasiūlytų Lankytojui jam pritaikytus produktus ar paslaugas (įskaitant iš susijusių trečiųjų šalių), kurie jį galėtų dominti, remdamasi Lankytojo užsakymų istorija ir elgesiu.
3.2. Lankytojo duomenys bus saugomi ne ilgiau nei to reikalauja nustatyti duomenų tvarkymo tikslai ir ne ilgiau nei 3 (tris) metus po paskutinio Lankytojo prisijungimo prie Internetinės svetainės, išskyrus atvejus, kai įstatymai nustato ilgesnį tokių duomenų saugojimo terminą. Jeigu Lankytojas yra užsiprenumeravęs Bendrovės naujienlaiškį, Lankytojo duomenys bus saugomi tol, kol Lankytojas neatsisakys prenumeratos.

4. Lankytojų teisės
4.1. Gauti iš Bendrovės patvirtinimą, kad Bendrovė tvarko jo asmens duomenis arba ne, ir, jeigu taip, gauti prieigą prie savo asmens duomenų ir su jais susipažinti;
4.2. Reikalauti iš Bendrovės ištaisyti netikslius Lankytojo asmens duomenis;
4.3. Reikalauti iš Bendrovės panaikinti Lankytojo asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);
4.4. Nesutikti su Lankytojo asmens duomenų tvarkymu;
4.5. Reikalauti iš Bendrovės apriboti Lankytojo asmens duomenų tvarkymą;
4.6. Reikalauti perkelti savo asmens duomenis kitam duomenų valdytojui arba pateikti tiesiogiai Bendrovei patogia forma.
4.7. Visais duomenų tvarkymo klausimais Lankytojas gali susisiekti su Bendrove žemiau nurodytais kontaktais. Jeigu Lankytojas mano, kad jo asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai ar yra pažeidžiamos jo teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, jis turi teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją ir dėl to pateikti skundą. Visgi visais atvejais rekomenduotina prieš teikiant priežiūros institucijai oficialų skundą pirmiausia susisiekti su Bendrove.
4.8. Kaip susisiekti su Bendrove?
4.8.1. El. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .
4.8.2. Telefono numeriais: (+370) 620 43 333, (+370) 650 20 962, (+370) 5 277 86 97;
4.8.3. Raštu ar atvykus adresu Kalvarijų g. 124, LT-08211 Vilnius.

5. Slapukai
5.1. Bendrovė, siekdama padaryti Lankytojo naudojimąsi Svetaine greitesnį ir patogesnį, naudoja slapukus (angl. cookies). Slapukai – tai nedidelis failas, siunčiamas ir įdiegiamas į Lankytojo kompiuterį. Įdiegtą informaciją Bendrovė naudoja Lankytojui atpažinti bei Svetainės lankomumo statistikai stebėti.
5.2. Vartotojas turi galimybę savo naršyklėje peržiūrėti, kokią informaciją (slapukus) Bendrovė įdiegia, ir dalį ar visus įdiegtus slapukus ištrinti. Naudodamasis Svetaine Lankytojas sutinka, kad jo kompiuteryje (įrenginyje) būtų įrašomi Bendrovės numatyti slapukai. Šį sutikimą Lankytojas gali bet kada atšaukti, pakeisdamas savo interneto naršyklės nustatymus, tačiau tokiu atveju tam tikros Svetainės funkcijos gali neveikti.

6. Baigiamosios nuostatos
6.1. Taisyklėms yra taikoma Lietuvos Respublikos teisė. Visi tarp Svetainės ir Lankytojo kilę nesutarimai yra sprendžiami derybų keliu. Šalims neišsprendus ginčo derybų būdu toks ginčas galutinai sprendžiamas Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka teismuose.
6.2. Esant poreikiui, Bendrovė gali keisti šią Privatumo politiką, čia paskelbdama atnaujintą Privatumo politikos versiją. Maloniai prašome Jus dažnai aplankyti šią skiltį ir susipažinti su aktualia Privatumo politikos redakcija.


Favoriten Twitter Facebook Myspace Stumbleupon Digg Technorati google reddit Yahoo
Kas tai per metodas ir kokia jo esmė?

Metodo esmė yra konstrukcijų ir jų dalių termoizoliacija užpurškiant aukštos kokybės ir vienalytės poliuretano putų masės. Šio metodo unikalumas tas, kad efektyvią hidro ir termoizoliaciją galima išgauti iš karto, statybos ir remonto darbų metu.


 

Kaip aplinkos faktoriai (temperatūra, drėgmė, krituliai) veikia užpurškimo kokybę?

Putos pasižymi efektyviomis hidroizoliacinėmis savybėmis, todėl, jei apdorojamas paviršius bus drėgnas ar šlapias, pablogėja putų sukibimas su paviršiumi. Atmosferos slėgis ar aukšta temperatūra neturi jokio poveikio. Esant dideliam šalčiui putos tirštėja ir užpurškimas lėtėja, todėl sluoksnis tampa per storas. Idealiausios sąlygos šiltinimui - sausas oras ir aukštesnė nei +10oС temperatūra.


 

Koks minimalus ir maksimalus purškiamo sluoksnio storis?

Minimalus užpurškiamas sluoksni 15 mm. Efektyviausias storis ne mažiau 30-40 mm. Dėl maksimalaus storio klausimas nekorektiškas. Šiltintojo užduotis maksimaliai apšiltinti paviršius su minimalia produkto išeiga.


 

Koks įmanomas maksimalus užpurškiamo ploto dydis?

Čia nėra jokių apribojimų. Šio metodo privalumas vientisas ir besiūlis bet kokio dydžio ploto padengimas.


 

Ar putos atitinka priešgaisrinius reikalavimus?

Polimeriniai šiltintojai yra degios medžiagos. Degti pradeda prie 220-380oC t., o savaiminis užsidegimas įvyksta esant 460-480oC temperatūrai. Pagal savo degimo charakteristikas lenkia daugelį termoizoliatorių. Naudojant poliuretano putų užpurškimo metodą jokių apribojimų ir draudimų nėra. Poliuretano putom suteikta E degumo klasė.

Žinoma, kad  padengimas  nuo ugnies apsaugančiais dažais pagerins  poliuretano putų atsparumą ugniai. Tačiau, veikiamos aukštų temperatūrų (paprastai virš 280oC), bet kokios organinės medžiagos dega. Egzistuoja speciali ugniai atspari rūšis (į ją dedamas antipirinas), tačiau jos savikaina yra 2 kartus didesnė. Ši šiltintojo rūšis naudojama apšiltinant specialias technines patalpas.


 

Ar sugeria drėgmę?

Jei užpurkšti putas ant kokios nors medžiagos ir panardinti į vandenį, tai šiltintojas sugers tik 0,2 proc. savo apimties ir neišbrinks. Tai yra todėl, kad 95 proc. šiltintojo sudaro uždaros ląstelės, kurios užpildytos dujomis ir yra puikus hidroizoliatorius. Veikiamas drėgmės ir vandens šiltintojas nepraranda savo savybių.


 

Ar galima naudoti poliuretano putų užpurškimo metodą kaip apsaugą nuo garų?

Taip galima. Poliuretano putos yra puikus hidro, termo ir garų izoliatorius. Medžiaga puikiai praleidžia garus iš vidaus ir nepraleidžia jų į vidų. Jums nereikės papildomų apsaugos nuo garų sluoksnių.


 

Kokiu būdu reikia paruošti norima apšiltinti paviršių ir kaip pasirinkti darbų laiką?

Paviršius turi būti švarus, nuvalytas nuo dangų, linkusių sluoksniuotis.Poliuretano putų šiltintojas labai „kibus“, tačiau, jei jūsų paviršius nuplyš, tai izoliacijos sluoksnis nukris kartu su juo.

Jei purškiame ant betono, tai reikia palaukti, kol jis visiškai išdžius. Jei betono paviršius nekokybiškas, tada jis prieš purškiant dar gruntuojamas.

Pats šiltintojas po užpurškimo sustingsta per minutę ir paruoštas ekspluatacijai.

Gaminti ir užpurkšti optimaliausia esant virš 15 laipsnių šilumos, medžiagos išeiga bus mažesnė.


 

Kokio tankio poliuretano pūtų man reikia?

Dažniausiai turima galvoje 30-40 kg/1m3 tankumas. Jei termoizoliatorius bus veikiamas krūvio, tai rekomenduojamas 45-60 kg/1m3 tankumas. Geriausiai patart galės mūsų specialistai pačioje darbo vietoje.


 

Ar gaminate termoizoliatorius paruoštų naudojimui blokų ar plytų pavidalu?

Užpurkšti galima ant bet kokios formos paviršiaus. Tad naudojant užpylimo įrangą galima gauti įvairių formų šiltintoją. Tačiau tokiu būdu gaminti ekonomiškai neefektyvu. Paprastai izoliacija purškimo metodu atliekama tiesiogiai darbų vietoje.


 

Ar tiesa, kad termoizoliatorius veikiamas ultravioletinių spindulių suyra?

Ultravioletiniai spinduliai neigiamai veikia termoizoliatorių, bet taip neatsitinka per trumpą laiką. Tik per kelis metus, veikiant saulės spinduliams, suirs keli milimetrai ir tai tik tuo atveju, jei jis nenudažytas. Štai kodėl šiltintoją rekomenduojame padengti dažais, tiks bet kokie (aliejiniai, fasadiniai, nitro ir t.t.)


 

Kokios adhezinės charakteristikos?

1. Aliuminis - 1,0 kg/cm2
2. Plienas, pluoštas - 1,5 kg/cm2
3. Medis - 1,5 kg/cm2
4. Ketus, cinkuota geležis – 2,0 kg/cm2
5. Betonas – 2,5 kg/cm2


 

Kaip veikia apipurškiamą medžiagą putose esantis antipirinas?

Žymiai padidėja termoizoliatoriaus ir paviršiaus atsparumas ugniai. Įvyksta paviršiaus konservavimas, deguonies nebuvimas padidina atsparumą ugniai.


 

Kokios poliuretano putų hidroizoliacines savybes?

Termoizoliatorius pasižymi didelėmis hirdoizoliacinėmis savybėmis, ir didėjant purškalo tankiui, šios savybės irgi gerėja. Termolitas  putos išsaugo šias savybes iki 50 metų, net jei yra veikiamas didelių krūvių. Kai kuriais atvejais gali būti rekomenduojama naudoti papildomą hidroizoliacinį sluoksnį. Pvz.: tunelių, patalpų su didele drėgme (baseinų, skalbyklų) termoizoliacija. Taip pat apsaugo ir nuo garų.


 

Ar apsaugo nuo triukšmo?

Patalpų termoizoliacija purškimo metodu puikiai slopina išorės triukšmą. Putomis išpurškiamos ir ventiliacinės sistemos, kad sumažinti vibraciją ir ventiliatorių keliamą triukšmą.


 

Ar Termolitas yra kenksmingas sveikatai?

Technologija - tai skysto poliuretano putų užpurškimas. Europoje polimerinės medžiagos šiltinimui naudojamos jau daugiau nei 30 metų. Laboratoriniai tyrimai patvirtina šiltintojo ekologinį saugumą žmogui ir aplinkai. Tai švarus produktas - net veikiamas aukštų temperatūrų jis neišskiria kenksmingų medžiagų. Pati šiltintojo medžiaga yra atspari cheminėms medžiagoms ir jų reakcijoms naudojimo metu. Nėra jokių apribojimų šiltintojo naudojimui gyvenamose patalpose, miegamuosiuose ir vaikų kambariuose. Taip pat rekomenduotinas šaldytuvų kameroms, saugykloms, šiltnamiams.


 

Kaip veikia šiltintojo charakteristikas temperatūros svyravimai?

Šis metodas rekomenduojamas pastatų ir magistralių termoizoliacijai amžino įšalo teritorijose. Rekomenduojamas temperatūrinis režimas ekspluatacijai nuo -60 iki +100oC, tačiau medžiaga atlaiko ir dar didesnius svyravimus. Negatyvų poveikį turi tik ultravioletiniai (tiesioginiai) saulės spinduliai, tačiau net patys paprasčiausi dažai patikimai nuo to apsaugo.


 

Kokias mechanines apkrovas išlaiko?

Termoizoliatorius išlaiko dideles apkrovas ir įtampas (prie nuo 470 kPa iki 1,1 mPa spaudimo deformuojasi ne daugiau 5 proc.). Šiltintoją naudoja automobilinių kelių, geležinkelio magistralių, pastatų fundamentui  apšiltinti.


 

Kur naudoja?

Mūsų puslapyje yra visa būtina medžiaga, kurioje smulkiai aprašytos metodo naudojimo sritys.


 

Koks ekonominis jūsų metodo efektyvumas, lyginant su kitomis šiltintojų rūšimis?

Ekonominis efektyvumas priklauso ne tiek nuo šiltinimo medžiagos charakteristikų, kiek nuo daugelio kitų išorinių faktorių ir užsibrėžtų tikslų. Šis metodas orientuotas į ilgaamžiškumą (iki 30 metų). Ekonominė nauda išryškės apmokant sumažėjusias šildymo sąskaitas ir pan. Pavyzdžiui, šiltinimas min. vata yra pigesnis būdas, nei užpurškimas, tačiau min.vatos izoliatoriai greitai suyra veikiami aplinkos, reikalauja papildomų remonto ir ekspluatacinių išlaidų.


 

Ar galima šį metodą naudoti sienų ir grindų išlyginimui?

Jei jūs norite putomis pakeisti betonavimo cementą, tai negalima. Tačiau besiūlis metodas užpildo įtrūkimus ir tuštumas, tad nebereikia įdealaus betonavimo. Rekomenduojama išvalyti purškiamus paviršius nuo purvo ir nestabilių plotų (atsisluoksniuojantys dažai, tinkas).


 

Ar izoliatorius padarytas darbų vietoje geresnis, nei šiltintojai pagaminti gamyklose?

Visų pirma, termoizoliatorius nėra gaminamas remonto ir statybinių darbų vietoje. Cheminės dalys gaminamos techninėse gamyklose. Darbų vietoje vyksta tik cheminių medžiagų maišymas aukšto slėgio pagalba ir taip gaunamas skystos purškiamos poliuretano putos. Reikia pažymėti, kad norint gauti kokybišką termoizoliatorių, įranga turi būti kokybiška. Turi būti naudojami žinomų firmų aukšto slėgio aparatai.


 

Kokiu būdu pigiai apšiltinti namo sienas iš plytų, nedarant kapitalinio remonto?

Užpurškiamos nešančios sienos, o vėliau jos padengiamos apdailos medžiagomis. Užpurškimo sluoksnio storis 50-100 mm, priklausomai nuo klimato zonos. Metodas idealiai tinka bet kokioms sienoms (betono, granito, medinėms, blokinėms).


 

Ar galima naudoti šiltintoją plokštėms?

Taip. Purkšti galima ant bet kokios medžiagos.


 

Ką reiškia - Termolitas tarnavimo laikas iki 50 metų?

Termoizoliatorius, išgautas užpurškiant poliuretano putas, nepraranda savo savybių naudojant jį 30-50 metų laikotarpyje.


 

Ar jau ilgai rinkoje naudojama purškiama putų izoliacija?

Beveik 4 dešimtmečius. Tai izoliacija, kuri greitai įsitvirtino komercinėje ir industrinėje pramonėje. Ji naudojama užpildyti sofos pagalvėlių, automobilių skydus, kilimus, apmušalus ir tt. Ji idealiai tinka rezervuarų, cisternų, šaldytuvų, traktorių, priekabų ir kt. užpildymui.

Kodėl toks didelis susidomėjimas šio tipo izoliacija?

Tai paprasta! Izoliacija atsiperka. Visi planuoja savo finansinę padėtį ateičiai, o izoliacija leidžia ateityje sutaupyti, bei nereikalauja didelių instaliavimo išlaidų. Be to ir putų pramonė padarė didelę pažangą: keitė cheminę sudėti, padidino šiltinimo putų ilgaamžiškumą.

Kokia yra apšiltinimo procedūra?

Naudodami specialiai sukurtą purkštuvą, montuotojas purškia ar įleidžia masę ant sienų, arba tarp jų paviršių. Tuomet masės putos įkietina akytojo plastiko medžiagą, kurių sudėtyje yra mažos šilumos laidumo dujų.

Kokie yra šiluminės izoliacijos privalumai?

Purškiamų putų izoliacija pasižymi aukščiausios izoliacijos verte . Gerai kontroliuoja karšto, bei šalto oro temperatūrą. Purškiamų putų izoliacija leidžia gerai išlaikyti šilumą, taip pat suteikia galimybę namų savininkams papildomai sutaupyti išlaidas oro kondicionavimui, kurios paprastai yra didesnės nei sąskaitos už šildymą.

Kokie yra purškiamų putų, oro filtravimo sistemų ir recirkuliacinių garų barjerų privalumai?

Izoliacija sumažina oro infiltraciją į ertmės formų ir sandarinimo aplink sienas funkciją. Sumažina oro nutekėjimo riziką, kai oro nuotėkis gali įvykti aplink vamzdžius, langų ir durų apdailą. Putų izoliacija sandarina ertmes ir sumažina oro nuotekius.

Kokią įtaką purškiama putų izoliacija turi namų struktūriniam vientisumui?

Purškimo putų izoliacija išlieka nelanksti. Tai reiškia, ji prideda namui konstrukcinio stiprumo,  kartu pridedant jam labai mažai svorio. Kieta ir tvirta putų danga suteikia garso izoliacija, vamzdžių sandarumą ir atsparumą išoriniams veiksniams, apsaugo nuo įtrūkimų, bei nepageidaujamų kvapų.

Ar izoliacija atitinka statybos kodeksus ir priešgaisrinės saugos reikalavimus?

Purškiamų putų izoliacija atitinka statybos normų reikalavimus ir pripažįstama visoje šalyje.

Kaip pasiekti geriausių apšiltinimo rezultatų?

Galutinis purškimo putų izoliacijos sistemos vientisumas ir kokybė priklauso nuo montuotojo patirties. Taip pat nuo tinkamo statinių projektavimo, specifikacijų, priežiūros, medžiagų parinkimo ir suderinamumo, konstrukcinių elementų padėties.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami su tuo ir termolitas.lt privatumo taisyklėmis, spauskite mygtuką „Sutinku“.
Detalesnę informaciją galite rasti skiltyje:
Privatumo politika.